donderdag, september 19, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_imgspot_img

Related Posts

Commissie onderwijs & arbeidsmarkt opgericht voor een sterke toekomst in westland

De arbeidsmarkt is continu in beweging, en het blijft een uitdaging om geschikt personeel te vinden en te behouden. Personeelstekorten vormen nog steeds een hardnekkig probleem, zowel landelijk als in de regio Westland. Daarnaast verandert het werklandschap en het is cruciaal dat verschillende generaties elkaar goed begrijpen en effectief samenwerken.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft MKB Westland samen met haar leden de Commissie Onderwijs & Arbeidsmarkt opgericht. Het doel van deze commissie is om ondernemers te ondersteunen bij het aantrekken en behouden van personeel en om de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven te verbeteren. Daarnaast is het imagoprobleem van de regio Westland besproken, evenals de slechte verbindingen van het openbaar vervoer. De focus ligt op het ontwikkelen van realistische doelstellingen en het aanpakken van knelpunten zoals het aantrekken van jong talent en technisch personeel. Hierbij worden praktische handvatten geboden voor ondernemers in Westland.

Samenstelling commissie

De commissie bestaat uit de volgende leden: Martin Weeda (MBO Westland), Dennis Trapman (Vamos), Monique Barendse (GJ, De HR Partner), Suzanne van Soest (Reinders en Van Soest), Dennis Hartman (UWV), Babbe Voskamp (Uitzendbureau WatchOut), Boy van Niel (Maximizd), Judith Zuiderwijk (WNTweb), Pascalle de Goeij (JPT Personal Training & Coaching), Jantine de Jong (Gemeente Westland), en Gaby Bus (Patijnenburg) als voorzitter.

Specifieke themaā€™s

De commissieleden zullen in kleinere werkgroepen werken aan specifieke themaā€™s. Het streven is om met concrete aanbevelingen en strategieĆ«n bij te dragen aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt in Westland. Door de expertise van de commissieleden in te zetten, hoopt men de arbeidsmarkt in de regio te versterken en de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven te overbruggen.

ā€œDe oprichting van deze commissie is een belangrijke stap richting een duurzame oplossing voor de arbeidsmarktuitdagingen in onze regio,ā€ aldus Shirley Schelkers, voorzitter van MKB Westland. ā€œMet de gezamenlijke inspanningen van onze leden willen we de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven versterken en praktische oplossingen bieden die het aantrekken en behouden van personeel in Westland vergemakkelijken.ā€

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles