vrijdag, september 20, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_imgspot_img

Related Posts

Veiligheid en regels voor het rijden op fatbikes

Recentelijk heeft de politie verschillende meldingen ontvangen van ongelukken met fatbikes. Een fatbike is een elektrische fiets, en daarom gelden dezelfde regels als voor reguliere elektrische fietsen. Om de kans op ongelukken in de toekomst te verkleinen en misverstanden weg te nemen, heeft de politie de belangrijkste regels op een rijtje gezet:

❌ Legalisatie en snelheid: Het bezitten van een fatbike is niet illegaal, maar het opvoeren ervan wel. Trapondersteuning tot een snelheid van 25 kilometer per uur is toegestaan; hogere snelheden zijn verboden.

✔ Rijbewijs en leeftijd: Voor het rijden op een fatbike is geen rijbewijs nodig, hoeft er geen kenteken aangevraagd te worden, en er geldt geen minimumleeftijd. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar het is wel aan te raden voor de eigen veiligheid.

📞 Verkeersregels: Bestuurders van fatbikes moeten zich aan de verkeersregels houden. Dit betekent dat je op het fiets- of bromfietspad moet rijden, telefoongebruik tijdens het rijden verboden is, en dat rijden onder invloed niet is toegestaan.

Helaas ziet de politie regelmatig dat fatbikes opgevoerd worden, waardoor ze hogere snelheden behalen dan toegestaan. Dit leidt vaak tot ongelukken, waarbij bestuurders en omstanders ernstig gewond raken. Houd je daarom aan de regels zo meldt de politie en zorg ervoor dat je veilig thuiskomt, zowel voor jezelf als voor anderen.

Foto’s via Facebook Politie Westland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles