vrijdag, september 20, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_imgspot_img

Related Posts

De verhalen van de markt: Een gesprek met Aad (82)

‘s-Gravenzande 20 september 2024 – Het is vrijdagochtend en de markt in ‘s-Gravenzande opent zich onder een prachtig zonlicht. Gravin van Machteld kijkt tevreden over de kraampjes. Het sfeertje op de Markt is altijd heerlijk: van verse groenten tot mooie bloemen en heerlijke vis. Er is altijd wel wat te beleven.

Tijdens ons bezoek spraken we met Aad (82) van de Markt, die met een glimlach vertelde: “Noem me maar gewoon zo.” Aad(82) heeft een marktkraam op de vrijdagmarkt in ‘s-Gravenzande, en woont in Breda, is getrouwd en werkt nog steeds graag. Drie dagen per week staat hij op verschillende markten, waaronder de vrijdagmarkt in ‘s-Gravenzande.

Aad is bescheiden over zijn leeftijd, maar er straalt ook trots uit dat hij het vak van kledingverkoper mag uitoefenen. “Ja, mensen vragen wel eens naar mijn leeftijd, maar met een knipoog zeg ik liever dat niet.”

Elke week rijdt Aad naar Parijs om zijn handel op te halen. Vanuit Breda gaat hij met zijn bestelbus naar de groothandel om daar zijn kleding in te kopen voor een zacht prijsje. “Kijk nu eens wat voor mooie kleding ik heb binnengehaald, dat is toch prachtig?”

Toch gaf Aad aan dat hij in september 2025 overweegt om te stoppen op de Markt. “Maar ik ben er nog niet helemaal uit,” voegde hij toe. “De Markt houdt me jong.”

Het gesprek met Aad laat zien hoe passie en betrokkenheid bij het vak een leven kunnen verrijken, ongeacht de leeftijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles