maandag, september 16, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_imgspot_img

Related Posts

Bestuurlijke maatregelen om feestweken gezellig te laten verlopen

Burgemeester Arends heeft een aantal jongeren die eerder betrokken waren bij overlast en geweldsincidenten in de openbare ruimte gebiedsverboden en lasten onder dwangsom opgelegd. De maatregelen zijn bedoeld om te voorkomen dat zij zich misdragen tijdens de feestweken in De Lier en Naaldwijk, die de komende weken plaatsvinden. ā€œDe feestweken zijn voor veel mensen, vrijwilligers en bezoekers, een hoogtepunt waar zij al maanden naar uitkijken. Ze moeten gewoon gezellig verlopenā€, aldus de burgemeester.

Drie jongeren uit Naaldwijk kregen een gebiedsverbod. Twee van hen voor de feestweken in De Lier en Naaldwijk en Ć©Ć©n alleen voor de feestweek in De Lier. De laatste jongere heeft onlangs al een gebiedsverbod gekregen voor het centrum van Naaldwijk, ook tijdens de feestweek. De drie zijn tijdens de feestweken niet welkom in de centra van De Lier en Naaldwijk. Het niet naleven van het gebiedsverbod is een misdrijf dat een gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of een geldboete van ā‚¬ 5.150 tot gevolg heeft. Naast een gebiedsverbod hebben de jongeren een last onder dwangsom opgelegd gekregen. Als zij zich, waar en wanneer dan ook, opnieuw schuldig maken aan het verstoren van de openbare orde moeten zij een geldbedrag betalen dat, afhankelijk van de persoon, varieert van ā‚¬ 1.000 tot ā‚¬ 2.000.

Ongeregeldheden feestweek De Lier vorig jaar
Voor hun betrokkenheid bij ongeregeldheden tijdens de uitloop van de feestweek De Lier vorig jaar, waarbij drie agenten gewond raakten, kreeg Ć©Ć©n jongen een last onder dwangsom van ā‚¬ 1.000. Twee andere kregen een bestuurlijke waarschuwing. Dat houdt in dat er een aantekening wordt gemaakt in hun dossier. Als ze zich weer misdragen, treedt de burgemeester handhavend op. De jongens komen alle drie uit De Lier.

Incidenten ā€™s-Gravenzande en Honselersdijk
Tijdens de recente feestweek in ā€™s-Gravenzande is een jongen uit Hoek van Holland aangehouden voor openlijke geweldpleging. Hij heeft van de burgemeester een last onder dwangsom gekregen. Een Haagse jongen die tijdens de feestweek in Honselersdijk iemand mishandelde kan eveneens een last onder dwangsom tegemoet zien.  

Los van de feestweken is onlangs een last onder dwangsom van ā‚¬ 1.000 opgelegd aan een Naaldwijker die herhaaldelijk de openbare orde heeft verstoord. Omdat de man na het opleggen van de last hetzelfde gedrag opnieuw vertoonde, moet hij het genoemde bedrag daadwerkelijk betalen.


De lasten onder dwangsom zijn bedoeld om herhaling van de overtredingen te voorkomen. De bestuurlijke maatregelen staan los van strafrechtelijke vervolging. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles