donderdag, september 19, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_imgspot_img

Related Posts

Pand in Poeldijk tijdelijk gesloten na vondst postorderbedrijf in hennep

Een pand op een bedrijventerrein in Poeldijk, waar het Westlands Controle Team een postorderbedrijf in hennep aantrof, is tijdelijk gesloten. De burgemeester heeft een last onder bestuursdwang opgelegd van drie maanden. Een huurder en twee gebruikers van het pand kregen een last onder dwangsom.

Om meer zicht te krijgen op ondermijnende criminaliteit in onder andere het bedrijfsleven is in 2022 het Westland Controle Team (WCT) opgericht. Dit team bestaat uit gemeentelijke toezichthouders uit verschillende domeinen. Het WCT voert preventieve of signaalgerichte controles uit en werkt daarbij waar nodig samen met externe partners, zoals de politie.


Sterke henneplucht
Eind mei vond er een integrale preventieve actie plaats op een bedrijventerrein in Poeldijk. Toezichthouders van de gemeente Westland gingen samen met politieagenten langs bij ondernemers om in gesprek te gaan met ondernemers over de gevaren van ondermijning en om folder- en contactmateriaal uit te delen. Bij Ć©Ć©n pand namen zij een sterke henneplucht waar. Bij binnentreding troffen ze een postorderbedrijf voor hennep en een grote handelshoeveelheid drugs aan. Twee mannen waren bezig met het verpakken van postpakketten met verdovende middelen. De politie heeft hen aangehouden.


Voorkomen nieuwe verstoring openbare ruimte

Op grond van het Damoclesbeleid Gemeente Westland 2020 is de burgemeester bevoegd om panden die een rol spelen in de handel van drugs, tijdelijk te sluiten. De sluiting moet verloedering van het bedrijventerrein tegen gaan en is erop gericht de bekendheid van het pand als drugspand ongedaan te maken. De hoogte van de dwangsom die de huurder en gebruikers kregen voor het in bezit hebben van een handelshoeveelheid drugs is ā‚¬ 20.000 per geconstateerde overtreding, met een maximum van ā‚¬ 40.000. Voor voorbereidingshandelingen met betrekking tot drugs kregen de betrokkenen een dwangsom van ā‚¬ 5.000 per overtreding, met een maximum van ā‚¬ 10.000. Indien nodig kan de burgemeester een nieuwe, hogere dwangsom opleggen. De maatregelen zijn gericht op het voorkomen van een nieuwe verstoring van de openbare orde en verdere aantasting van het werk- en leefklimaat in de omgeving.

Het sluiten van een pand en opleggen van lasten onder dwangsom zijn bestuursrechtelijke maatregelen. Ze staan los van eventuele strafrechtelijke procedures.

Foto ter Illustratie archief Westlandreport

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles