donderdag, september 19, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_imgspot_img

Related Posts

Vandaag is het Wereld Honden Dag

Vandaag 26 augustus 2024 is het Wereld Honden Dag.

Mensen en hondenĀ leven waarschijnlijk al zoā€™n 15.000 jaar samen. Honden zijn groepsdieren en vinden het fijn om bij een roedel te horen. Ze houden van gezelschap.

De rol van honden is sinds de oprichting van de Koninklijke Hondenbescherming in 1912 (als Anti Trekhonden Bond) enorm veranderd. De situatie is voor honden al stukken verbeterd. In onze samenleving wordt al veel meer rekening gehouden met onze trouwe viervoeter. Toch zijn er nog flink wat aandachtspunten.

Denk aan de naar schatting 550 honden die dagelijks worden verwaarloosd of mishandeld, of aan de vele rashonden die last hebben van (ernstige) aangeboren afwijkingen, omdat de hond te ver is doorgefokt, bijvoorbeeld op uiterlijke kenmerken, of aan de impulsaankopen waardoor jaarlijks duizenden honden in asielen belanden, omdat ze toch niet goed “bevallen” of dat er “onvoldoende tijd voor het dier is”.

Tijdens Wereld Hondendag wil de Hondenbescherming jaarlijks aandacht vragen voor de nog te weinig zichtbare problemen bij het houden, opvoeden en fokken van honden. We hopen dat daardoor de kennis over het welzijn, opvoeden en houden van honden in Nederland wordt vergroot waardoor we leed bij zowel mensen als honden kunnen voorkomen.

Wereld Hondendag 2024: 1 op de 4 hondenbaasjes heeft geen ā€˜voogdā€™ geregeld

Ruim een kwart van de hondeneigenaren heeft helemaal niets voor hun honden geregeld mocht hen iets overkomen. Dat blijkt uit een enquĆŖte van de Koninklijke Hondenbescherming onder ruim 1.700 hondenbezitters. Iets meer dan de helft van de ondervraagden zegt een mondelinge afspraak met een bekende te hebben. En slechts 14 procent heeft het schriftelijk vastgelegd. Wij roepen op Wereld Hondendag hondenbaasjes op om de ā€˜voogdijā€™ van hun viervoeter goed te regelen. 

Bron : Koninklijke Honden Bescherming

Foto’s : EndeMedia.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles