vrijdag, september 20, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_imgspot_img

Related Posts

Vier zwanen met vishaken gered bij de pier van Hoek van Holland

Afgelopen zondag kregen we via Jose en Gita van DierenhulpWestland een melding over vier zwanen met vishaken bij de pier van Hoek van Holland. Eerder in de week werden al twee zwanen met vishaken gevangen op de Waterweg bij de pier door de KNRM, en nu was het opnieuw raak met vier zwanen die haken in hun hals en borst hadden.

Voorbereiding en plan van aanpak

Om te bepalen of de zwanen konden vliegen en om een plan te maken, werd Saia van VogelzorgcentrumDeHoutsnip gevraagd om de situatie te beoordelen. Na het vangen van een zwaan met olie, gingen we snel door naar Hoek van Holland. Ter plaatse besloten we, met de nodige veiligheidsmaatregelen, de zwanen vanaf de kant te vangen.

Succesvolle reddingsactie

Onder toeziend oog van veel publiek slaagden we erin drie zwanen te vangen en van de haken te ontdoen. Helaas lukte het niet om de vierde zwaan te vangen omdat het laag water werd en de zwanen verder van de kant weg trokken. Door de gladde blokken werd het te gevaarlijk, en de KNRM had op dat moment geen tijd om ons te ondersteunen.

Huidige stand van zaken

We blijven de komende dagen uitkijken naar de zwaan om hem alsnog te vangen. Het totaal aantal zwanen met vishaken staat nu op negen in de afgelopen week.

Bron en foto’s : Facebook Zwanengroep Zuid Holland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles