donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

Brandweer urenlang bezig met #brand in #accucontainer bij bedrijf in #Nootdorp

Bij een bedrijf aan de Spiegelstraat is maandagavond 20 mei brand uitgebroken in een container met accu’s. Er is een gebied rondom het bedrijf afgezet vanwege de rookvorming. Er zijn geen gewonden gemeld.

De situatie is opgeschaald naar GRIP 1 om een nauwkeurige afstemming tussen de verschillende hulpdiensten te waarborgen. Bij deze brand zijn diversen brandweereenheden opgeroepen uit Haaglanden, zo ook uit onze regio uit de kernen Wateringen en Honselersdijk.

Drone-team en BAS-team ingezet

Het droneteam van de brandweer is ingezet om de situatie vanuit de lucht te bekijken en te beoordelen of de containers naast de brandende container gevaar lopen. Vanwege mogelijk explosiegevaar blijft de brandweer voorlopig op afstand. De hulpdiensten werken samen met het BAS-team om een plan te maken voor het blussen met specialistische middelen.

Blusrobot ingezet na kleine explosie

Er heeft een kleine explosie plaatsgevonden, waardoor de containerdeur is geopend. Hierdoor kan er beter geblust worden. Hoewel de brand onder controle is, is deze nog niet volledig meester. Dit betekent dat er nog steeds rekening wordt gehouden met het mogelijk opnieuw ontbranden van de accu’s.

Een kraan is bezig om de accu’s uit de opslagcontainer te halen en in een dompelbak te plaatsen. In deze bak kunnen de accu’s ondergedompeld blijven om herontbranding te voorkomen. De brandweer blijft aanwezig om, indien nodig, bluswerkzaamheden te verrichten. Inmiddels hebben de hulpdiensten afgeschaald naar GRIP 0.

Hulpdiensten klaar op locatie

De accu’s worden binnenkort vervoerd naar de opslag van een bergingsbedrijf dat speciaal is ingericht om de accu’s continu onder controle te houden. Het vervoer wordt begeleid door een blusvoertuig en een politieauto, uit voorzorg voor het geval de accu’s onderweg ontbranden.

Stichting Salvage is ook aanwezig om te begeleiden bij de schadeafhandeling.

Bron informatie : www.haaglandenveiligen.nl

Foto : Archief WestlandReport

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles