woensdag, juni 12, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

Te zien: Knappe koppen in Westland

Tentoonstelling toont verleden én toekomst glastuinbouw

Hoe een kas van glas werd, hoe een drone een vlieg vangt en hoe Westland ook in de toekomst groot kan blijven in glastuinbouw. Het is in het kort de looproute langs de nieuwe tentoonstelling op het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk. De route leidt uiteindelijk naar het verhaal rondom Flora Campus Westland. “Inwoners kunnen met deze tentoonstelling zien en ervaren waarom wij in Westland wereldwijd koploper zijn op het gebied van glastuinbouw. Maar ook waarom de Flora Campus Westland als nieuw gebied nodig is om die positie te behouden en versterken”, aldus wethouder Peter Valstar (Economie).  

Wandel vanuit het verleden, via het heden, naar de toekomst

Wethouder Peter Valstar: “We hebben een enorm rijke geschiedenis als glastuinbouwgebied. En als je dan kijkt waar we nu staan in de wereld. Daar mogen we trots op zijn. In Westland hebben we veel knappe koppen die dagelijks bezig zijn met het zo efficiënt en duurzaam mogelijk telen van groente, fruit, bloemen en planten. Bezoekers van de tentoonstelling krijgen ook een aantal high tech innovaties te zien die in de Westlandse glastuinbouw gebruikt worden.” 

Flora Campus Westland als toekomstbeeld

De wereld verandert en haar inwoners ook. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee in hoe Westland als glastuinbouwgebied sterk is en kan blijven. Zo valt er te lezen over Flora Campus Westland en wat dat project inhoudt. Valstar: “Westland wil haar wereldwijde koppositie op glastuinbouwgebied behouden. Daarom moeten we meegroeien en ons aanpassen aan de behoefte van de mens. Dat betekent gezond voedsel laten groeien en steeds op zoek gaan naar manieren waarop dat nog duurzamer en efficiënter kan. Of je op school zit, een eigen bedrijf hebt of gespecialiseerd bent in onderzoek; Flora Campus Westland is straks een plek waar alles samen komt en het barst van kennis en kunde.”

Tentoonstelling

De tentoonstelling is de komende maand voor alle inwoners te bezoeken op het gemeentehuis aan de Verdilaan te Naaldwijk. Met dank aan Division Q voor het uitlenen van de high tech innovaties die te zien zijn. 

Bron : Gemeente Westland

Foto : Thierry Schut Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles