zaterdag, mei 25, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

Westlandse Triathlon: Zwemmen, Fietsen en Ren voor de Overwinning!

Vandaag wordt de Westland Triathlon gelopen. Dat betekent dat een groep regiogenoten zich zwemmend, fietsend en lopend in het zweet gaat werken. Wat kunnen we precies verwachten?

Allereerst de afstanden: sportievelingen kunnen vandaag kiezen voor 1/8e of 1/4 triathlon. Wie voor 1/8e gaat zwemt 500 meter, fietst 20 kilometer en loopt 5 kilometer. Wie voor 1/4e gaat verdubbeld die afstanden: 1000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. 

Het evenement wordt voor de vierde maal gehouden. Plaats van handeling is De Wollebrand in Honselersdijk.

Programma
07.15 uur Inschrijving 1/4 afstand open
08.00 uur Inschrijving 1/8 afstand open
09.00 uur Start 1/4 triathlon
10.00 uur Start 1/8 triathlon
11.00 uur Verwachte finishtijd eerste deelnemer 1/8 triathlon
11.00 uur Verwachte finishtijd eerst deelnemer 1/4 triathlon
12.00 uur Prijsuitreiking
12.30 uur Verwachte finish laatste deelnemer
13.30 uur Einde evenement

Zwemmen

Het zwemparcours bevindt zich in de ‘Strijp’ tussen de veilingterreinen Venus en Jupiter in. De start van de 1000m vindt plaats nabij de brug over de Middelbroekweg. Er wordt in de richting van De Lier gezwommen. De 500m start dichterbij de brug naar de Wollebrand en er wordt eveneens in de richting van de Lier gezwommen. Voor beiden afstanden gaat men te water vanaf de Venus-zijde. Er wordt doorgezwommen tot voorbij de loods van de Wollebrand links. De uitstap is ter hoogte van het wielerparcours van WWV en duidelijk herkenbaar aangegeven.

De Strijp is tijdens de wedstrijd afgesloten voor vaarverkeer.

Handig om te weten: als de watertemperatuur onder de 16 graden is, dan is het dragen van een wetsuit verplicht. Een opvallende badmuts is altijd verplicht.

Fietsen


Het fietsparcours bestaat uit een ronde van 10 km. Deelnemers van de 1/4 afstand leggen deze ronde vier keer af en deelnemers van de 1/8 afstand rijden twee rondes. Op het fietsparcours staan verkeersregelaars die de weg wijzen en overig verkeer waarschuwen. Het fietsparcours is namelijkk wel verkeersarm maar niet verkeersvrij. Handig om te weten.

Lopen

Het loopparcours gaat over en rond de wielerbaan en bestaat uit een ronde van 2,5 km. Deelnemers aan de 1/8e triathlon lopen twee rondes (5 km) en wie 1/4e triathlon loopt doet vier rondes.

Moederdag

De organisatie laat overigens niet ongemerkt voorbijgaan dat de Westland Triathlon plaatsvindt op Moeder. Daarom is er voor alle moeders en vrouwen de mogelijkheid om zich na de wedstrijd te laten masseren door FysioLife en Massagepraktijk Margret de Groot. Deelnemers die zich tijdens het sporten realiseren dat ze een Moederdagcadeau zijn vergeten te kopen worden ook geholpen. Voor een klein bedrag is een plantje te koop. 

Uitslagen


De uitslagen van de wedstrijd zijn na afloop te vinden op deze website. Vorig jaar was ‘s-Gravenzander Christiaan Solleveld de snelste op de 1/4e traithlon. Hij had voor alle onderdelen 1:50:24 nodig. Snelste dame was Lisette Wennekers-Berkman uit Maasdijk met een tijd van 02:15:05. Op de 1/8e traithlon was Hagenaar Sander Fischer het rapst met een tijd van 1:00:04. Manon Spruit uit Zevenhuizen was op deze afstand de snelste dame in 01:12:47.

Bron : www.rodi.nl/westland

Foto : PR

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles