woensdag, oktober 16, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_imgspot_img

Related Posts

Koninklijke onderscheiding voor Jade Kops

Op woensdag 16 oktober ontving Jade Kops uit ’s-Gravenzande een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Bouke Arends. Jade leverde meerdere opvallende prestaties in een korte periode en verrichtte werkzaamheden die voor de kinderen met kanker en hun families in de samenleving een bijzondere waarde hebben en is hiermee de jongste die op deze basis is gedecoreerd.

Maatschappelijke influencer

Sinds 2021 zet zij zich in als maatschappelijk influencer. Via haar Instagramkanaal (@mijnlevenmetkanker) houdt zij haar volgers op de hoogte wat haar bezighoudt, hoe ze zich voelt en hoe het leven eruit ziet tijdens haar ziekteproces. Hiermee vervult zij een belangrijke voorbeeldfunctie voor lotgenoten Jade maakt maatschappelijke impact door een voorbeeld voor anderen te zijn en altijd aan haar medemens te denken. Voor de kinderen en hun families in het Prinses Máxima Centrum is zij een vraagbaak en toonbeeld van kracht en doorzettingsvermogen. Zij adviseert en begeleidt andere kinderen vanuit haar ervaring.

Stichting Jade Uitwaaimomenten

Jade heeft met haar ouders de Stichting Jade Uitwaaimomenten opgericht. Hiermee organiseren ze voor gezinnen van kinderen onder behandeling van kinderkanker een uitwaaimoment in een vakantiehuisje aan de Westlandse kust, zodat zij een midweek of weekend dierbare herinneringen kunnen maken. De stichting heeft inmiddels al meer dan 50 gezinnen een moment of dagen van ontspanning kunnen bieden. De Stichting Jade Uitwaaimomenten genereert financiële middelen uit donateurs en sponsoracties. Daarnaast geven ze voorlichting op basis- en middelbare scholen over kinderkanker en bespreken de impact van het woord ‘kanker’ als scheldwoord/straattaal.

Prinses Maxima Centrum 

Om meer geld voor onderzoek op te halen heeft zij in de maand september, kort nadat ze zeer slecht nieuws heeft gekregen, een actie opgericht voor het Prinses Maxima Centrum die het recordbedrag van meer dan 760.000 euro heeft opgebracht. 

Dance Innovation

Daarnaast geeft zij ook dansles aan jonge kinderen van Dance Innovation en assisteert zij ook bij de uitvoeringen en voorstellingen. 

Jongerenwaarderingsprijs De Uitblinker

Jade ontving ook Westlandse waardering van wethouder Anko Goudswaard in de vorm van De Uitblinker. De Uitblinker is voor jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de Westlandse samenleving. Met de Uitblinker zetten wij deze jongeren in het zonnetje. Op deze manier worden ook andere jongeren gestimuleerd om vrijwilligerswerk te doen en daarmee het verschil te maken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles