woensdag, oktober 16, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_imgspot_img

Related Posts

Politie stopte voertuig op A20: Bestuurder onder invloed en zonder rijbewijs

Op dinsdag 8 oktober 2024 reed de politie op de A20 toen ze een voertuig zagen waarvan een hoek van de kentekenplaat aan de achterzijde omgevouwen was, waardoor het kenteken slecht leesbaar was. De politieagenten besloten de bestuurder een volgteken te geven om hem te attenderen op de kentekenplaat en hem hiervoor een waarschuwing te geven.

De bestuurder volgde aanvankelijk, maar op de afrit naar de Coldenhovelaan besloot hij om over de puntstuk weer de snelweg op te rijden. De agenten gaven dit direct door aan de meldkamer, waarop zij via de oprit de snelweg weer opkwamen en zicht kregen op het voertuig. Ze gingen naast de bestuurder rijden en maakten met handgebaren duidelijk dat hij hen moest volgen. Bij de volgende afrit stopte het voertuig veilig bij een tankstation.

De bestuurder stapte direct uit en riep dat het hem speet. Hij gaf aan geen rijbewijs te hebben, wat de reden was voor zijn vlucht. Bovendien kon hij geen identiteitsbewijs tonen. De politieagenten merkten indicatoren op die leken te wijzen op alcohol- en mogelijk drugsgebruik. Ze lieten de bestuurder blazen en namen een speekseltest af, waaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol reed. Op het bureau bleek het te gaan om 375 µg/l.

Wat begon met de intentie om een bestuurder op zijn kentekenplaat te attenderen, eindigde in een ritje naar het politiebureau. Rijden onder invloed is nooit een goed idee, en het is nog onnodiger als er een nuchter persoon, die wel in het bezit is van een rijbewijs, naast je zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles