woensdag, juni 12, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

Dispuut over Huisvesting Arbeidsmigranten: WV en FD versus Wethouder Valstar

Westland Verstandig en Forum voor Democratie willen een doorbraak forceren op het gebied van de huisvesting van arbeidsmigranten op het erf van tuinders bij wie zij werken. Woensdagavond bepleitten zij dit in een commissievergadering. In 2021 zijn gemeentelijke beleidsregels opgesteld voor dit gebied, maar in Westland is nog geen enkele vergunning verleend, omdat de ingediende projecten per saldo niet voldeden aan de gestelde regels.

Westland Verstandig en Forum voor Democratie willen dat drie van de veertien bij de gemeente ingediende huisvestingsplannen worden opgepakt om alsnog tot vergunningverlening te komen door soepel om te gaan met de huidige regels.

Zijn wij niet te streng?

De onlangs aangetreden wethouder Peter Valstar ziet geen heil in deze doorbraakpoging en is huiverig voor uitzonderingsgevallen. Hij is echter bereid om de beleidsregels nog eens goed tegen het licht te houden. “Eén van de eerste vragen die ik bij mijn aantreden stelde, was: Zijn wij niet te streng en kunnen we hier nog zaken in aanpassen?”, aldus Valstar.

Hij deed een beroep op beide fracties om de motie niet in stemming te brengen op 29 mei. Peter Duijsens (Westland Verstandig) liet weten dat zij dit nog steeds van plan zijn. Woordvoerders van andere fracties zitten in eerste aanleg meer op de lijn van de wethouder.

Bron info : www.wos.nl Richard Vroom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles