zondag, mei 26, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

Een Ochtendwandeling Langs de Kas en de Controverses van het #Westland

COLUMNVanochtend vroeg verscheen er een artikel in het AD Westland. Als ik het vanuit een persoonlijk perspectief bekijk, neig ik toch naar de kant van Amarylliskweker Knoppert. Jaar in, jaar uit lijkt deze tuinder mikpunt te zijn van kritiek op elk klein foutje dat gemaakt wordt. Natuurlijk heeft iedereen voor- en tegenstanders, maar het lijkt wel alsof deze persoon het onmogelijk wordt gemaakt.

Laten we echter niet de politieke arena betreden waar alle zure criticasters en mensen die met de beschuldigende vinger wijzen naar arbeidsmigranten zich bevinden.

WANDELEN ALS BIJ KOM IN DE KAS

Kom in de Kas is bedoeld om mensen kennis te laten maken met al het prachtigs dat een tuinderij te bieden heeft. Ikzelf houd van wandelen, dus voor mij is het elke dag Kom in de Kas, of beter gezegd, Loop Langs de Kas.

Vanochtend heb ik een wandeling gemaakt over de Bloemenlaan en vervolgens terug over de Van Berckenrodelaan. Je kunt de heerlijke geuren uit de kassen ruiken en ik geniet van de rustige ochtendsfeer.

Twee busjes kwamen keurig rustig aan gereden en de chauffeurs groetten me vriendelijk. Verderop was er al veel activiteit in en rondom de kassen. Je waant je in een wereld van historie, waar de naam van Geest nog steeds op sommige gebouwen prijkt, sommige zelfs al meer dan 100 jaar oud.

Plotseling ging een schuifdeur open en kwamen er twee mensen naar buiten. Ze wensten me goedemorgen en ik groette vriendelijk terug. Langs het huis met de bekende woonunits, waar zoveel ophef over is, liepen we verder.

Als leek en buitenstaander begrijp ik het niet. Wat is er mis met een tuinder die zijn uiterste best doet om arbeidsmigranten te huisvesten? Het Westland heeft hen immers nodig.

Fred van der Ende

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles