woensdag, juni 12, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

Fietsbank Westland helpt Westlanders aan een fiets

Deze zomer komt Tour de France Femmes ook door Westland. Dit evenement is niet alleen een feest op 12 augustus. Gemeente Westland pakt het als kans om inwoners in beweging te krijgen. De fiets is daar een mooie manier voor. Maar niet iedereen kan een fiets kopen. Daarom start de gemeente samen met vele fietswinkels in Westland vandaag met de Fietsbank Westland. Oproep aan inwoners is dan ook om de ‘oude’ fiets in te leveren voor een tweede leven.

Bijna alle fietsenwinkels in Westland werken mee aan de Fietsbank. Inwoners van Westland kunnen hun fiets bij de fietsenmakers inleveren en zij knappen ze gratis op. Daarna gaat de fiets naar een andere inwoner die een fiets goed kan gebruiken. Wethouder Sport, Anko Goudswaard leverde vandaag de eerste fiets in bij De Bruin Fietsen in Monster. De wethouder, die zelf graag fietst, is enthousiast over Fietsbank Westland: “Dit idee past helemaal bij Westland en Westlanders. We staan klaar voor anderen en helpen elkaar, maar we fietsen ook graag! De fietswinkels waren direct enthousiast. Wie heeft er een fiets die niet gebruikt wordt en al maanden in de tuin of schuur staat? Gun deze fiets een tweede kans en maak een ander blij.”

Fietswinkels knappen tweedehands fiets op

Fietsenmaker Ronald de Bruin werkt graag mee aan dit initiatief: “Natuurlijk verkoop ik graag fietsen. Maar met deze actie kunnen we samen mensen blij maken die niet zelf een fiets kunnen kopen. Ik ben blij dat ook andere fietsenmakers hier aan meewerken. Samen zetten we de schouders eronder om anderen te helpen.”

Hoe de Fietsbank werkt

Inwoners van Westland kunnen vanaf vandaag hun ‘oude’ stadsfiets (geen e-bike, racefiets of mountainbike) voor kinderen of volwassenen aanmelden bij gemeente Westland via sportinfo@gemeentewestland.nl. De gemeente laat na de aanmelding weten waar en wanneer de fiets ingeleverd kan worden.

Wethouder Anko Goudswaard levert als eerste een fiets in voor de Fietsbank Westland. De aangeleverde fietsen worden opgeknapt en gaat dan naar een inwoner van het Westland die zelf geen fiets kan betalen of regelen.
Wethouder Anko Goudswaard levert als eerste een fiets in voor de Fietsbank Westland. De aangeleverde fietsen worden opgeknapt en gaat dan naar een inwoner van het Westland die zelf geen fiets kan betalen of regelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles