woensdag, juni 12, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

KNRM & MRB openen deuren in Ter Heijde

Ter Heijde, 22 mei 2024 – Aanstaande zaterdag 25 mei openen de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij Ter Heijde (KNRM) en de Monsterse Reddingsbrigade (MRB) gezamenlijk hun deuren. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn bezoekers van harte welkom om langs te komen op de gezamenlijke open dag van de reddingsorganisaties. Voor alle leeftijden worden activiteiten georganiseerd. Zo komen bezoekers meer te weten over het reddingswerk, is er een springkussen voor de allerjongsten en kunnen (nieuwe)donateurs van de KNRM meevaren. 

Van alles te beleven

Er is zaterdag 25 mei van alles te doen en beleven in Ter Heijde. Donateurs van de KNRM kunnen bijvoorbeeld meevaren met de George Dijkstra en al het andere materieel van de organisatie is van dichtbij te bekijken in het boothuis. De jongste bezoekers kunnen zich laten schminken of energie kwijt op het springkussen. Bovenaan strandopgang Strandweg is het terrein van de MRB te vinden, hier zijn verschillende voer- en vaartuigen te bewonderen. Daarnaast is er een informatiemarkt waar meer te leren is over de vereniging, bijvoorbeeld over opleidingen voor jeugd. Voor de aller jongste bezoekers is er een speurtocht uitgezet op het terrein. Verder zijn er op deze dag verschillende andere hulporganisaties aanwezig, waaronder politie, brandweer en ambulance. Ook is er een markt en er wordt voor livemuziek gezorgd. 

Extra feestelijk

De Reddingbootdag is dit jaar extra feestelijk, de KNRM bestaat namelijk 200 jaar. Er is dus ook extra veel te doen in Ter Heijde. Mariëtte van der Linden van de KNRM zegt hierover: 

‘Dit jaar is voor ons heel feestelijk en blikken we terug naar het verleden. Op 25 mei wordt, door onze voorzitter Bouke Arends, een nieuw informatiebord onthult. Op dit bord zie je de geschiedenis van ons reddingstation. Daarnaast hebben we speciaal voor deze Reddingbootdag één van de oude reddingboten ‘de Prinses Margriet’ teruggebracht naar ons terrein. Deze boot ligt normaal op de Dijk langs het fietspad. Er is zoveel te zien en beleven, kom eens langs bij de KNRM Ter Heijde!’ De Monsterse Reddingsbrigade zit ook in haar jubileumjaar, de vereniging bestaat dit jaar namelijk 85 jaar. ‘We draaien al die jaren al volledig op vrijwilligers, zij zorgen voor jouw veiligheid tijdens een dagje strand, iets om trots op te zijn. We zijn altijd opzoek naar nieuwe mensen, dus laat je op 25 mei vooral informeren over dit leuke werk’ aldus Mario Nederpelt van de MRB. 

Bezoekersinformatie

Tussen 10.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom in Ter Heijde, de vrijwilligers van beide organisaties staan u graag te woord. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid in Ter Heijde wordt bezoekers gevraagd om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Komt u toch met de auto, dan kunt u deze parkeren op parkeerterreinen Molenslag in Monster of Strand Ter Heijde.

Foto : PR

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles