zondag, mei 26, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

Koningsdag in het Westland: Een Feest van Traditie, Talent en Trots!

Vele vroege vogels waren al op tijd uit de veren en hadden zich gemiddeld tussen 6 en 7 uur al geïnstalleerd op hun favoriete plekje voor Koningsdag. Maar helaas, de weergoden hadden andere plannen en trakteerden ons op regen. Een natte start die zeker tot 9 uur aanhield, maar daarna klaarde het eindelijk op en kwamen velen uit hun schulpjes tevoorschijn om het feest te vieren.

Toch verdienen al die jonge ondernemers, vaak onder begeleiding van hun ouders of grootouders, enorm veel respect voor hun inzet. Ze zaten daar op hun kleedjes of stoeltjes en lieten zien wat ze in huis hadden.

Even later klonk de muziek van showband Glaz, begeleid door een jonge koning en koningin in een prachtige oranje eend (Deux Chevaux), gevolgd door vele scholen richting het Marktplein.

Burgemeester Bouke Arends

Op het Marktplein stond burgemeester Bouke Arends van het Westland te midden van vele kinderen te genieten van alle festiviteiten die zich rondom de aubade afspeelden.

De burgemeester mocht de originaliteitsprijs, een gouden beker die natuurlijk perfect past bij Koningsdag, uitreiken aan basisschool De Driekleur. “Helemaal goud,” zo vertelde hij trots op het Marktplein.

Brandweerwedstrijden

Op het Graaf Florisplein in ‘s-Gravenzande vonden op Koningsdag de brandweerwedstrijden voor scholen plaats. Hopelijk hebben we hiermee de interesse gewekt van vele toekomstige vrijwilligers voor de brandweerposten in het Westland!

Ook heeft Westlandreport even een korte stop gemaakt in Wateringen en Naaldwijk, waar vooral de tradities, zoals het kantelen van een biertje, in ere werden gehouden. Uiteindelijk sloten we deze Koningsdag af met een NAT PAK. Maar desondanks hebben we enorm genoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles