zondag, mei 26, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

Oostgaag weer open voor verkeer nadat vrachtwagen bijna in water dreigde te vallen


Op maandagmiddag 13 mei kreeg de vrachtwagenchauffeur ongetwijfeld een schrik te verwerken. Hoewel de exacte toedracht van het incident nog niet duidelijk is, is wel zeker dat de weg smal is op de Oostgaag, vooral op de N468 tussen Schipluiden en Maasland.

Hulpdiensten gealarmeerd

De chauffeur was hoogstwaarschijnlijk op weg naar een klant toen hij in de berm belandde door dit incident. Gelukkig wist hij zichzelf in veiligheid te brengen, want het had veel erger kunnen aflopen als de vrachtwagencombinatie in het water was beland. Direct na het voorval heeft de chauffeur de hulpdiensten gealarmeerd.

Uren lang afgesloten

Vanwege het ongeluk moest de Oostgaag urenlang worden afgesloten voor het verkeer, zodat de berging kon plaatsvinden. Veel omstanders verzamelden zich rond het incident om te zien hoe de hulpdiensten de vrachtwagen met oplegger weer op de weg konden krijgen. Uiteindelijk slaagden ze erin om rond 23:00 uur de weg vrij te geven voor het verkeer.

Discussie

Al geruime tijd wordt er gediscussieerd over het weren van vrachtverkeer op deze weg, vooral vrachtwagencombinaties langer dan 10 meter. De gemeente Midden-Delfland zal hoogstwaarschijnlijk opnieuw naar deze kwestie kijken om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Foto : www.regio15.nl

Regio15

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles