zaterdag, mei 25, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

Verdachte belaagt ex-vriendin met 1700 oproepen en bedreigende berichten

Niet minder dan 1700 keer belde een 31-jarige verdachte Azzedine B. (31) uit Monster zijn ex-vriendin in de maand nadat zij het had uitgemaakt. Hij stuurde 365 e-mails en 235 berichten. Een van de teksten luidde: “Jij bent van mij.” Vandaag stond de man voor de rechter.

De vrouw beëindigde de relatie na een paar jaar samen te zijn geweest. Gedurende die jaren waren er al meerdere problemen geweest en was het ook al eens eerder uit geweest. De verdachte had haar mishandeld, waaronder slaan, vastpakken, een kopstoot geven en aan haar haren trekken. Vandaag stond hij ook terecht voor minstens drie van deze incidenten.

Hij werd ook beschuldigd van stalking en bedreiging. Het slachtoffer ontving honderden berichten in de maand na de breuk, waarvan velen dreigend van aard waren. De verdachte stond zelfs voor haar deur met een vuurwapen en loste een schot in de lucht. Het slachtoffer voelde zich zo bedreigd dat ze haar nieuwe baan na een week alweer opzegde, uit angst dat de verdachte haar of haar nieuwe collega’s iets zou aandoen.

Signalen van partnerdoding, oftewel femicide, werden benoemd door de officier van justitie, die opmerkte dat stalking, bedreiging en geweld vaak voorafgaan aan dergelijke tragische gebeurtenissen. Precies deze drie misdaden stonden vandaag centraal in de rechtszaak tegen de verdachte.

Het slachtoffer heeft haar verklaring later bijgesteld en zelfs aangegeven dat ze weer een relatie met de verdachte wil. Echter, uit verschillende bronnen blijkt dat hij haar nog steeds onder druk zet vanuit de gevangenis. “Ik zit hier nu door jou,” zei hij in een afgeluisterd gesprek. “Maar dat geeft niet. Ik ga jou spreken.”

Volgens de officier van justitie toont de verdachte geen enkel besef van zijn fouten. Integendeel, hij laat zich door een gevangenisstraf niet afschrikken en verklaarde: “Mijn eer staat hoger dan welke wet dan ook.” Alle betrokkenen maken zich ernstig zorgen over de veiligheid van het slachtoffer.

Het Openbaar Ministerie benadrukt daarom het belang van bescherming van het slachtoffer, zelfs tegen haar eigen neigingen, door middel van een contactverbod en locatieverbod van drie jaar na de straf. De officier van justitie eist een celstraf van 14 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk, met als voorwaarden onder andere een gedragsinterventie voor agressiebeheersing en verplichte behandeling.

“Als we kijken naar de ernst van de misdaden afzonderlijk, is dit aanzienlijk. Maar een lagere eis zou geen recht doen aan de situatie van voortdurend leed voor dit slachtoffer.”

Over twee weken zal de rechtbank uitspraak doen.

Foto : https://pixabay.com/

Bron : www.om.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles