zondag, mei 26, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

Westlandse bomen zijn goud waard in Wateringen

De natuurvereniging Natuurlijk Westland organiseert de komende maanden diverse activiteiten rondom het onderwerp Westlandse bomen zijn goud waard.

In mei zijn er drie activiteiten

– Woensdag 15 mei is er van 13.30 uur – 16.00 uur een interactieve kraam in het Hofpark in Wateringen. Hierbij wordt voorlichting gegeven over de bomen in Westland en met name welke bomen in een tuin of balkon tot hun recht komen met als vraag: Welke boom past bij mij?

– Maandag 20 mei (tweede Pinksterdag), is er van 14.00 uur – 16.00 uur, een excursie in het Hofpark in Wateringen.

Het thema is: Hoe reageren bomen op hun omgeving en op aantastingen?

Er kunnen 20 personen aan deze excursie deelnemen.

Aanmelden verplicht via e-mail: natuurlijkwestland@knnv.nl

Na aanmelding ontvangt iedere deelnemer een bevestiging met nadere details.

Tijdens de excursie kijken we hoe de bomen in het Hofpark zich op hun manier aanpassen aan omstandigheden. We ontdekken door eigen waarneming en uitleg van de gids, hoe bijzonder bomen zijn. Deelnemers worden uitgenodigd om hun ervaringen over bomen te delen met elkaar, want alle Wateringse bomen zijn goud waard!

– Mijn favoriete boom

Natuurlijk Westland roept inwoners van Westland op, om hun favoriete boom te melden. Stuur een foto van deze boom aan: natuurlijkwestland@knnv.nl met een verhaal, een gedicht, een foto een lied, of een tekening of iets anders. Vermeld ook de plaatsaanduiding waar de boom in Westland staat. Ook kan een favoriete boom bij de informatiekraam worden aangemeld.

Elke maand wordt een winnaar uit alle inzendingen gekozen; deze krijgt een attentie. De winnende boom wordt in de media gepubliceerd.

Een bewoner kan met dezelfde boom één keer een prijs winnen. Door een inzending in te sturen kan Natuurlijk Westland deze verder in de activiteiten gebruiken.

Deze activiteiten zijn een onderdeel van het project Westlandse bomen zijn goud waard. 

Natuurlijk Westland voert dit project uit (mede mogelijk gemaakt door de gemeente Westland) en organiseert hiervoor excursies, fietstochten, Boom van de maand en informatiekramen. Er komt ook een folder uit.

Bomen zijn de dragers van het groen in steden en dorpen, niet alleen in oppervlakte en omvang maar ook in de tijd. Als de bomen op een goede plek staan kunnen zij de oudste

bewoners in Westland zijn. De vier jaargetijden nemen we in de bomen waar en we hebben soms heel persoonlijke ervaringen. Bomen geven ook onderdak aan vogels, vleermuizen en kleine dieren onder de schors. Zij inspireren mensen tot verhalen, gedichten en andere kunstzinnige activiteiten.

Wat is en doet Natuurlijk Westland?

Natuurlijk Westland staat voor een natuurlijke leefomgeving en is een onderdeel van Natuurlijk Delfland, een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie)  en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Westland.

Geert van Poelgeest

Foto : EndeMedia.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles