zaterdag, mei 25, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

Oplichter doet zich voor als wijkagent, politie woest: ‘Dat je dit durft te doen’

Een inwoonster van Wateringen is dinsdagmiddag opgelicht nadat iemand zich via de telefoon had voorgedaan als haar wijkagent. Dat meldt de politie op Instagram en Facebook. Deze vorm van oplichting maakt de politie woest. “Dat je dit als oplichter durft te doen.”

De vrouw werd door iemand gebeld die zich voordeed als medewerker van de Fraudehelpdesk. Daar werd haar verteld dat er twee inbrekers waren opgepakt op de Fruitlaan, waarbij een adressenlijst werd aangetroffen met het adres van de vrouw. Ze werd daarom doorverbonden met een man die zich voordeed als haar wijkagent.

Van de ‘wijkagent’ kreeg ze vragen over de aanwezigheid van sieraden of contant geld in haar huis. Ook moest ze haar telefoon klaarleggen, haar bankpas en haar pincode doorgeven. De spullen werden opgehaald door een oplichter en die kwam haar spullen later weer terugbrengen. Reactie van de politie: “Wij komen nooit spullen ophalen, ook geen spullen die waardevol zijn.”

Op Facebook reageren mensen vol boosheid. “Mijn moeder (92) is ook al een paar keer gebeld met hetzelfde verhaal”, reageert een vrouw. “Hier kan ik zo boos om worden, misbruik maken van de onwetendheid en goedgelovigheid van mensen”, reageert een ander.

Bron : www.politie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles