zaterdag, mei 25, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

‘In hotel Ter Heijde komen geen statushouders’

Er komen geen statushouders of asielzoekers in Hotel Elzenduin in Ter Heijde. Dat laten woordvoersters van de gemeente Westland en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) desgevraagd aan de WOS weten.

De gemeenteraadsfractie van GemeenteBelang Westland kwam afgelopen weekend met het bericht, dat er vanaf zondag (21 april) statushouders in het hotel zouden worden geplaatst. “De fractie van GBW maakt zich in ieder geval ernstig zorgen over de aanhoudende stroom berichten over dit onderwerp en wil de wethouder om duidelijkheid vragen.” Het bericht leidde op sociale media tot veel ophef.

Van het gerucht zou echter niets kloppen, blijkt uit navraag. “Er zijn op dit moment geen statushouders opgenomen in hotel Elzenduin. Het voormalige Carlton hotel (in Naaldwijk, red.) is als doorstroomlocatie bedoeld. De afspraak is dat die locatie wordt aangewend voor aan onze gemeente gekoppelde statushouders via het reguliere proces”, reageert de woordvoerster van wethouder Carlieke van Staalduinen.

Ook het COA ontkent stellig. “Er gaan geen statushouders worden geplaatst in Fletcher Hotel Elzenduin”, aldus de woordvoerster op de vraag of er statushouders of asielzoekers in het hotel zijn geplaatst of dat hier plannen voor zijn. “Momenteel worden er wel op meerdere plekken in het land statushouders in kamers van de keten Fletcher geplaatst, misschien zou daardoor kunnen worden gedacht dat Elzenduin daarbij hoort?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles