zaterdag, mei 25, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 deze week

spot_img

Gerelateerde berichten

Lasten onder dwangsom voor voorbereiding en verkoop van drugs

Een inwoner van Den Haag heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen voor de opslag van een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal, bestemd voor het bewaren en leveren van harddrugs, in een door hem gehuurde box in De Lier. Een man uit Honselersdijk kreeg te maken met dezelfde bestuurlijke maatregel nadat hij staande werd gehouden met een handelshoeveelheid drugs. De genoemde activiteiten dragen bij aan gevaarlijke situaties voor de volksgezondheid, veiligheid en leefbaarheid. Met het opleggen van een last onder dwangsom wil de burgemeester herhaling van de overtredingen voorkomen.

De vondst in De Lier vloeide voort uit een groot onderzoek van de districtsrecherche naar een verdachte drugshandelaar, waarbij verschillende panden en locaties werden onderzocht. In de opslagbox werden ruim 2.000 grote ponypacks en 18.000 kleine ponypacks aangetroffen.
De staande houding van de Honselersdijker vond plaats tijdens een gerichte politieactie, die volgde op observaties door onopvallende politieagenten. Op het politiebureau werd duidelijk dat de man 22 ponypacks cocaïne in zijn onderbroek verborgen hield, met een totaalgewicht dat bijna 50 keer groter was dan de toegestane gebruikshoeveelheid.

Betalen
De opgelegde last onder dwangsom bedraagt voor de man uit Den Haag € 2.500 per geconstateerde overtreding, met een maximum van € 5.000. De man uit Honselersdijk kreeg een last onder dwangsom van € 5.000, met een maximum van € 20.000. Iedere keer dat de mannen de geconstateerde overtreding herhalen, moeten zij dit bedrag aan de gemeente betalen. Indien nodig kan de burgemeester nieuwe, hogere lasten onder dwangsom opleggen. De bestuurlijke maatregelen staan los van de strafrechtelijke vervolging door de officier van justitie.

De twee aangehaalde zaken hebben overigens niets met elkaar te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Popular Articles